Stagiunea Valorilor- sezonul II, concertul I

postat de la data de 2017-03-04

În data de 27 februarie a avut loc deschiderea celui de-al doilea sezon al proiectului cultural-educativ „Stagiunea Valorilor” demarat anul trecut.
Proiectul, inițiat de președintele fondator Club M: pianistul, dirijorul și compozitorul Matei Bucur Mihăescu, urmărește identificarea, promovarea și susținerea tinerelor talente autentice românești.

Anul acesta, seria de concerte se va desfășura în perioada februarie – iunie, ajungând la un total de 9 concerte extraordiare ce se vor încheia la data de 19 iunie cu Gala “Stagiunea Valorilor”.

Noutatea acestui sezon constă în participarea orchestrei CaMMerata, fondată în anul 2008 de către muzicianul de geniu Matei Bucur Mihăescu. Orchestra reunește în prezent peste 50 de instrumentiști de valoare și peste 40 de membrii ai corului. În cadrul proiectului “Stagiunea Valorilor” veți face cunoștință cu pepiniera acestei orchestre ce v-a pregătit un repertoriu deosebit și promite să vă încânte la fiecare apariție.

Primul concert a fost un adevărat succes, publicul ajungând la un număr copleșitor ce a făcut necesară suplimentarea locurilor în sală pentru a-i primi cum se cuvine pe toți cei dornici să audă muzică de calitate marca Matei Bucur Mihăescu.

La eveniment au fost prezenți și membrii Consiliului de Onoare Club M: Alteța Sa, Principele Mihai de Laufenburg sub patronajul căruia se desfășoară concertele, Exceleța Sa Ambasador Ion Goriță și Doamna Muzicii ușoare românești Stela Enache Bogardo.

Meritul acestei reușite fără precedent se datorează în întregime artiștilor ce și-au făcut treaba impecabil și cu mult profesionalism unindu-se sub bagheta “magică” a dirijorului lor. Munca le-a fost răsplătită de către public prin ropote de aplauze ce nu au întârziat să vină atât după fiecare interpretare cât mai ales la finalul concertului.

Din orchestră au făcut parte:

Concertmaestru: Diana Ciudin, anul I master
Vioara I: Ruxandra Cuptor, anul IV
Georgiana Ioana Apostolescu, anul III
Violă: Laura Andreea Căpățână, anul II
Violoncel: Mădălina Radu, anul IV
Flaut: Diana Alexandra Nedelea, anul II
Oboi: Natalia Manciu, anul III
Fagot: Angelo Mihai, anul III
Pian: Ruxandra Boariu, anul IV
Dirijor: Matei Bucur Mihăescu, anul IV

Mulțumim partenerului nostru tradițional: Biblioteca Metropolitană București, și mulțumim sponsorului principal al proiectului, Compania Farmexpert!

Mulțumim și artiștilor ce ne-au purtat în lumea muzicii prin instrumentele lor, mulțumim publicului pentru participare și mulțumim și tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestui proiect deosebit!

Pentru cei care nu au putut fi alături de noi, iată și repertoriul concertului:

J.S. Bach -Suita Orchestrală nr.1 – Ouverture
G.F. Haendel – Opera “Rinaldo” – Aria “Laschia ch’io pianga”
Solistă: mezzosoprana Alexandrina Vizitiu
J.S. Bach – Suita Orchestrală nr.2 – p 9 “Badinerie”
B. Marcello – Concertul pentru Oboi – p 2
W.A. Mozart – Opera “Zauberflote” – Aria “Ach Ich Fuhl’s”
Solistă: soprana Alexandra Moroiu
M.B. Mihaescu – Concertul pentru orchestră nr.1
M.B. Mihaescu -“Pater nostre”
Soliste: soprana Alexandra Moroiu
mezzosoprana Alexandrina Vizitiu

Vă așteptăm la următorul concert al Stagiunii ce va avea loc în data de 13 martie la Biblioteca Metropolitană București, ora 18:30.

Lasa un comentariu