Concertul de debut al seratelor muzicale “Cele Trei Doamne”

postat de la data de 2017-03-26

Duminică, 19 martie 2017, a avut loc concertul de debut al seratelor muzicale “Cele Trei Doamne” ce se desfășoară sub adăpostul sacru al Capelei Sfânta Elisabeta, susținut de orchestra CaMMerata condusă de pianistul, dirijorul și compozitorul Matei Bucur Mihăescu.

Capela a fost ctitorită în anul 1870 de însăși regina Elisabeta a României. Lăcașul de cult a fost realizat după o arhitectură unică, fiind singura biserică ortodoxă din România ce preia elemente inspirate din Bazilica Sf. Petru aflată în Vatican.

Nu doar locația a fost una deosebită, ci și evenimentul pe care l-a găzduit a fost întru totul special prin formula în care orchestra CaMMerata s-a înfățișat publicului: onorând memoria doamnei Ana (Davila), doamnei Elena (Cuza) și Reginei Elisabeta a României care au susținut orfelinatul și școala de fete de pe lângă capelă, orchestra CaMMerata a fost alcătuită în exclusivitate din tinere domnișoare.

Lucrările muzicale prezentate în concert au beneficiat de o introducere specială susținută de părintele paroh Ștefan Tigău prezentând publicului deopotrivă latura spirituală dar și contextul istoric în care marii compozitori ai lumii le-au creat.
Concertul s-a încheiat cu o compoziție originală înălțătoare a compozitorului Matei Bucur Mihăescu inspirată de rugăciunea „Tatăl Nostru”.

Mulțumim orchestrei CaMMerata pentru încă un concert extraordinar, mulțumim tuturor celor care ați fost alături de noi în capelă și, nu în ultimul rând, mulțumim părintelui paroh Ștefan Tigău pentru găzduire și pentru inițiativa acestui eveniment muzical.

Programul concertului a fost următorul:

J.S Bach
Suita Orchestrală nr.1 – Ouverture

G.F Haendel
Opra “Rinaldo” – Aria “Laschita ch’io pianga’
Solistă: mezzosoprana Alexandrina Vizitiu

J.S Bach
Suita Orchestrală nr.2 – P9 – „Badinerie”
Solistă: Diana Nedelea, flaut

W.A Mozart
Opera “Zauberflote” – Aria “Ach Ich Fuhl’s”
Solistă: soprana Alexandra Moroiu

T. Albinoni/R.Giazotto
Adagio

A.Vivaldi
“La Folia”

M.B Mihăescu
“Pater noster”
Soliste: soprana Alexandra Moroiu
Mezosoprana Alexandrina Vizitiu

Lasa un comentariu